BDO

Företagsyoga
med BDO

De hade bestämt sedan innan att ta ett pass yoga tillsammans just under den mest hektiska jobbperioden som finns för revisorer – februari månad.

- Det blev ett välbehövligt avbrott i högsäsongen för oss.

Det säger Anna Törnblom, som gick ett pass företagsyoga ihop med kollegorna Simon Westerberg, Linn Backeström, Lisa Ye, Hanna Sewén, Mimmi Nordström, Ida Frykler, Elin Bodén från BDO revisionsbyrå.

Passet innehöll yogaövningar som var särskilt bra för dem som stressar och sitter mycket vid sin dator. Dessutom berättade kiropraktor Fredrik Christiansson om hur smärta kan uppstå i kroppen när vi sitter stilla för mycket. 

Hur kom det sig att ni bestämde er för att boka yogapass ihop?

- Jag yogar regelbundet här, så därför pratade jag med Lisa och Fredrik om att ha en lektion, och bjöd in mina kollegor. Jag tänkte att vi kunde få lite inspiration och kunskap, säger Anna Törnblom.

Fick ni inspiration?

- Ja. Vi fick både kunskapen och verktygen. Fredrik berättade om vad som händer i kroppen när man sitter mycket och arbetar med dator, och så kom Lisa in med rörelser från hathayogan som motverkar just de problem som Fredrik beskrev - mycket nacke, axlar och bröst, säger Anna Törnblom.

- Vi tränade också olika höftöppnande rörelser och sådana som ger starka core-muskler. Och lärde oss andas! säger Ida Frykler.

- Ja, vi fick övningar som öppnade upp andningen, säger Hanna Sewén.

Ni fick också lära er om hur viktigt det är att ta en paus vid skrivbordet, eller hur?

- Ja, de där pauserna är viktiga, för att man ska gå ner i varv och för att bryta mönstret. Att ställa sig upp lite och röra sig för blodcirkulation, säger Linn Backeström.

- Det ger också lite ny energi, säger Elin Bodén.

- Man ska egentligen inte sitta längre än 30 minuter i taget. Sedan behöver man röra sig, variera rörelsemönstret, säger Ida Frykler.

- Det var skönt också - och jag tyckte om att komma hit, till en riktig yogastudio, med bra yogamattor och där det är behagligt varmt till skillnad från gymmet som ofta är ganska kallt. Det blir som en härligare och mjukare atmosfär, säger Linn Backeström.

Hur är det att träna med dem man vanligtvis ser bakom ett skrivbord?

- Det är bra med lite andra omständigheter, att se varandra i träningskläder, säger Ida Frykler.

- Det företag vi jobbar på gör mycket för att främja medarbetarnas hälsa, så en sån här aktivitet faller sig ganska naturligt för oss. Skillnaden är väl att med yoga kommer vi närmare varandra på ett annat sätt än till exempel om vi åker gokart. I yoga kan ingen vinna eller förlora, säger Anna Törnblom. 

- Ja, annars blir gruppaktiviteter gärna fokuserade på tävling, femkamper och sådant, säger Linn Backeström.

- Det som är bra med att vi gjorde det i grupp är att nu kan vi ta med oss det på jobbet, och påminna varandra om att vi suttit för länge, säger Mimmi Nordström.

Vilka rörelser tar ni med er?

- Jag tyckte mycket om rörelserna när man knäpper händerna bakom ryggen och fäller fram, det känns bra för ryggen och öppnar bröstkorgen, säger Elin Bodén.

- Jag gillade roteringarna, sådana gör jag aldrig, säger Linn Backeström.

- För mig blev det lite av en aha-upplevelse. Jag har ont i höfterna och har tänkt att det hänger ihop med dansen, så jag slutade dansa. Men nu har jag insett att det snarare beror på att jag sitter för mycket, att det är därför mina höfter dragit ihop sig, säger Ida Frykler.

Blir det mer yoga i framtiden?

- Jag tror absolut att det kommer bli mer yoga för mig i livet. Jag har alltid velat prova och jag tycker mycket om att det andliga går ihop med det kroppsliga, säger Mimmi Nordström.

- Ja, jag gillar också kombinationen - att det är avslappnande samtidigt som man stärker kroppen. Det är något helt annat än bodypump, säger Elin Bodén.

- Jag tycker inte att yoga är så jätteroligt. Men samtidigt är det himla bra, och jag mår bra av det. För min del funkar det bäst att få in ett kort yogapass efter ett vanligt träningspass, säger Linn Backeström.

- Jag är ju redan frälst, så för mig blir det definitivt mer yoga, säger Anna Törnblom.

 

 

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan