Katarina Henrysson

Katarina
Henryson

Katarina Henryson, 48, bor på Folkungagatan på Söder och är sångare i The Real Group.

Hon brukar träna ungefär tre gånger i veckan, om hon inte är på turné.

Hur kom det sig att du upptäckte Yogashala Stockholm? 
- Jag började yoga på Stationshuset i Saltsjöbaden 2003 för Viveka Blom Nygren. Det var fantastiskt. När de stängde för sommaren hörde jag att Yogashala Stockholm hade öppet. Jag träffade både Lotta Bertilsson och Maria Boox. Underbart. Har ett suddigt bildminne av Lisa i någon ormmänniskoställning från den tiden också, haha. När vi sedan flyttade in till stan var det självklart att börja här.

Vad tycker du om att göra yoga?
- Yogan är ett sätt att få god kontakt med sig själv, den hjälper mig att förstå mig själv. Jag har (tyvärr) ett grundläge att använda aggression som drivkraft, då är det bra att balansera upp det med yoga. Jag hoppas att aggressionen kan användas konstruktivt och till något gott. I samband med yogan känner jag mig faktiskt just snäll, ganska ofta. Ett såväl yttre som inre fredsarbete. Det gillar jag!

Vilken är din favorit-asana (just nu)?
- Baddha Konasana och dess variant. Sköööönt! 

Vilken är tvärtom, din värsta asana?
- Ardha Baddha Padmottanhasana... Herregud, efter alla år känns den fortfarande vinglig, konstig och obekväm. 

Vad har yogan gjort för skillnad i ditt liv?
- Att jag bättre förstår begreppet tålamod! Att det finns en fantastisk kraft i små förändringar. Att jag blivit bättre på att lyssna och respektera mig själv. Min förhoppning är att det även gör skillnad i hur jag är gentemot min omgivning.

Kommer du att göra yoga om 10 år, tror du?
- Ja. Men man kan ju aldrig veta. När jag började yoga hade jag en stark känsla av att ha hittat både ett redskap och en inställning som jag inte ser någon åldersgräns för alls. I den känslan började jag och nu är det ju faktiskt snart 10 år sedan så 10 till verkar troligt. Minst. 

Foto: Markku Pihjala

 

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan