Mats

Mats
Holmquist

Mats Holmquist, 52 år, bor i Rönninge, är elektriker, tränar mysore cirka två gånger i veckan på eftermiddagar och helgmorgnar (normalt är det oftare, 3 till 5 gånger i veckan, men han har inte tid just nu eftersom han flyttade nyligen).

Hur upptäckte du Yogashala Stockholm?
- Jag fick rekommendationen att gå till Yogashala Stockholm när mitt vanliga ställe, där jag brukade träna poweryoga, hade stängt för lov. Det var 5 år sedan, och efter det växlade jag över till Ashtangayoga och blev kvar på Yogashala Stockholm.

Vad är det du gillar med Ashtangayogan?
- Jag gillar det fysiska, plus att det är enklare att träna själv med Ashtangayogan eftersom du vet vad du ska göra - samma sak varje gång. Det känns metodiskt och som att man är i goda händer.

Vilken är din favorit-asana (rörelse)?
- Jag kan inte påstå att jag har någon favorit, snarare är det några jag tycker är svåra, men jag arbetar på att försöka älska de knepigaste rörelserna.

Vilken är den jobbigaste asanan då?
- Purvattasana, den där man står som ett bord och lyfter höften, i början av de sittande rörelserna. Den borde inte vara så jobbig som den är, men jobbig är den. 

Har yogan gjort någon skillnad i ditt liv?
- Ja, skillnad är bara förnamnet. Det har hänt mycket i mitt liv sedan jag började med yogan, även om jag inte säkert kan säga vad som beror på vad. Ett halvår efter att jag börjat träna blev jag djupt deprimerad. Och sedan skilde jag mig. Jag tror att yogan gör det svårare att ljuga för sig själv, att det handlar om det. Nu har jag det bra, livet är väldigt fint faktiskt. Jag har precis flyttat ihop med min nya tjej. Men träningen är oerhört viktig för mig, så länge jag sköter den är jag på banan. Annars kan jag tappa bort mig själv lite grann. Sedan tycker jag att yoga är meditation, och meditation är en bra livlina när man mår dåligt. Plus att man får en bra kropp! Ashtangayoga är en väldigt klok träning.

Kommer du att gör yoga om 10 år?
- Ja, jag inga som helst planer på att sluta, jag kommer fortsätta så länge jag kan. Ashtangayoga är inget man lägger av med.

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan