Ana_Nadia

Nadia & Ana
Udovic

Nadia Udovic Stenberg, 9 år, går i tredje klass, bor på Söder och har gått på familjeyogan med sin familj, bland annat med sin mamma Ana Udovic, 41 år, journalist.

Nadia Udovic Stenberg:

Har du gjort yoga förut?
- Jag har yogat hemma när mamma yogat, men också på dagis och i skolan. På dagis gjorde vi trädet ganska ofta. I skolan gjorde vi en övning som jag tror hette örnen.

Vad tyckte du om familjeyogan?
- Det var kul och jag märkte att man blev starkare för varje minut. Och vigare. Läraren, Britta, var bra på att förklara också så man fattade hur man skulle göra.

Vilken rörelse var roligast?
- Jag tycker om lotusställningen när man sitter med benen i kors och lyfter sig från golvet med händerna vid sidorna. Och drottningen var kul också. Drottningen är att det är en skön ställning, jag brukar göra den ofta i skolan. Det är skönt att sträcka på kroppen.

Vill du göra familjeyoga igen?
- Ja, det skulle vara roligt.

Om du skulle tipsa andra att gå på familjeyoga, vad skulle du säga då?
- Att man blir starkare i kroppen och det känns skönt. Jag vet inte riktigt varför, det känns bara skönt.

Var det svårt att ligga still i tre minuter?
- Jag tyckte inte var svårt, det kändes avkopplande. 

Vad var det svåraste övningen?
- Påfågelställningen! Den var svår för att vi skulle ställa oss på underarmarna, och så upp med kroppen mot väggen och luta hela kroppen uppåt. Men jag tror jag skulle klara det om jag fick träna mig. 

Ana Udovic: 

Har du yogat förut?
- Ja, i tio år! Jag började yoga när jag hade Nadia i magen, fast då var det gravidyoga jag gjorde. Jag var väldigt förlossningsrädd, men tack vare yogan kunde jag se mer realistiskt på mina känslor inför förlossningen - och jag är säker på att jag fick en bättre förlossning på grund av yogan. 

Hur ofta tränar du?
- Jag försöker träna mysore minst tre gånger i veckan, men det brukar bli en gång hemma för att få ihop det.

Vad tyckte du om familjeyogan?
- Jag tyckte det var väldigt roligt att träna tillsammans och kul att se att Nadia gillade det så mycket. Sedan var det bra att Nadias pappa fick lite mer koll på vad yoga är. Han har haft lite fördomar förut, trott att man måste vara väldigt vig för att klara övningarna, till exempel.

Vilken är din favoritasana?
- På familjeyogan tyckte jag det var roligast att se att alla barnen verkligen klarade att ligga still och andas i flera minuter. Det tror jag är väldigt nyttigt för dem. Jag är själv mest förtjust i de avslutande övningarna, att försöka vila hjärnan. Kanske är huvudstående min favorit.

Och din värsta asana?
- Jag kan bli galen på att jag inte göra genomhoppen än, trots alla år jag tränat Ashtangayoga. Men det är bara att sträva vidare.

Kommer du att yoga om 10 år också?
- Det hoppas jag verkligen. Jag har redan har svårt att vara utan yogan en vecka så jag tror knappast att jag kommer att vilja vara utan den i framtiden heller.

 

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan