Per Norman

Per
Norman

Per Norman, 50 år, bor i Danderyd, arbetar som aktiemäklare på Nordea och är förbundstränare i Stockholms Hockeyförbund.

Per har gått en grundkurs i Ashtanga Yoga för Marika Bergström en dag i veckan.

Hur kom det sig att du upptäckte Yogashala Stockholm?
- Genom en bra hemsida, med bra och personliga lärarpresentationer. Jag ville lära mig Ashtanga Yoga från grunden och hur gör man det? Jo, genom att skaffa sig en duktig, erfaren lärare som ger energi och kunskap, både genom att vara den hon är och genom vad hon säger. Allt det har Marika, och jag är oerhört tacksam över att hon är min lärare.

Vad gillar du med yogan?
- Att jag går hem med en skön känsla i kropp och själ efter varje onsdagspass. Det ger endorfiner och energi - som om "vi befann oss i första kapitlet av en mycket stark berättelse" (Tranströmer) - trots att jag har fyllt 50 år.

Vilken är din värsta asana (rörelse)?
- Alla asanas är mina värsta! Jag har stora klumpiga muskler som jag nu försöker få att jobba med mig istället för mot mig.

Vad har yogan gjort för skillnad i ditt liv?
- Många små förändringar har lett till stora förändringar. Jag är ju van att träna andra och tränar själv dagligen, men Marika har lärt mig mer under några månader än samtliga utbildningar jag har varit på tidigare. Det handlar nog om att lära sig sin egen kropp, känna hur den verkligen fungerar istället för att teoretiskt lära sig hur den borde fungera, vad som är verklig styrka, fysisk som mental, bandhas och andning. Jag har helt lagt om min träning nu... Jag äter bättre, har slutat snusa och är förhoppningsvis en roligare person att leva med.

Kommer du att göra yoga även om 10 år, tror du?
- Som den västerlänning jag är svarar jag självklart att om 10 år har jag vunnit VM i yoga, ha ha.

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan