Yogashala_vårakurser

Våra kurser
kursutbud hösten 2017

Förutom kurser i Ashtanga Yoga på olika nivåer, gravidyoga och ungdomsyoga har vi drop-in-klasser och möjlighet att träna i din egen takt med justeringshjälp av läraren i grupp – det vi kallar mysore.

Hur börjar jag?

Vi rekommenderar att du går en nybörjarintensiv eller grundkurs om du aldrig har provat på Ashtanga Yoga. Det går bra att gå på våra Hatha- och Yinyoga-klasser utan tidigare erfarenhet.

Hur vet jag vilken nivå som passar mig?

Det är väldigt olika och beror framförallt på hur 
ofta du yogar. Under länken schemaförklaring hittar du en kort beskrivning av våra kurser och de nivåer som finns.

Vad är det för skillnad på att gå en kurs mot att gå på drop-in-yoga?

Den största skillnaden mellan kurser och drop-in är att på kurserna har vi mer tid för att prata om filosofin bakom yogan och den speciella andningstekniken som används i ashtangayogan. Kurserna kan också ha olika temaklasser där vi fokuserar lite extra på en eller flera asanas/rörelser. 

Vad är mysore?

Mysore är en stad i södra Indien där Ashtangayogans grundare Pattabhi Jois undervisade i många år. Den metod han tillämpade kallas därför Mysorestyle. Det innebär att du själv gör den serie asanas, eller rörelser, som är Ashtangayogans signum. 

Du tränar tillsammans med andra men behöver inte passa någon starttid och du tränar i ditt eget flöde (tempo). Medan du gör dina asanas finns en lärare där som hjälper dig med de justeringar du behöver.

Vi rekommenderar mysore till dig som kan ordningen på solhälsningarna och de första stående rörelserna.

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan