Temaklass Ayurveda

Temaklass
Ayurveda

Vårens föreläsningar med Kristofer Edlund. Kristofer Edlund som är utbildad ayurvedisk läkare (B.A.M.S.) från Sampurnananda Sanskrit University, Varanasi, Indien. Arbetar sedan 2003 med ayurvedisk medicin i Sverige.

Del 1: Vila och sömn, lördagen den 25 februari.
Balansen mellan vila och aktivitet är en av de tre grundläggande balanser som den ayurvediska medicinen säger är nyckeln till hälsa. Ständigt uppkopplad, ständigt med stora krav och stress blir många sjuka av bristen på avslappning. Ayurveda ger praktiska råd hur man tar hand om kroppen vid stress. Lär om hur kost, dagliga rutiner och rätt inställning kan hjälpa dig att sova bättre och slappna av varje dag.

Del 2: Matsmältningen och råd för ömtåliga magar, lördagen den 8 april.
Många lider av problem med magen. Det är så vanligt att många tror att det är normalt. Inte bara är det obehagligt när magen krånglar, dessutom skapar en dålig matsmältning andra hälsoproblem. På föreläsningen får du lära dig om varför matsmältningen är så viktig för hela hälsan. Den Ayurvediska medicinen har många goda råd som du kan ta med dig i vardagen för att ta hand om mage och tarm.

 

Del 3: Kryddor i maten, kryddor som medicin, lördagen den 6 maj.
Kryddor får maten att smaka och dofta underbart. Dessutom hjälper kryddor till att skapa en bra matsmältning. Inom ayurveda finns en lång tradition att använda kryddor på många olika sätt. Många vanliga kryddor används som ingredienser i ayurvediska mediciner. På denna workshop kommer vi att prata om kryddor i matlagningen och som medicin. Vi tittar på huskurer du kan göra av kryddor som finns i din kryddhylla. Vi provar på att göra en kryddblandning som ska passa just din smak och din hälsa.

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan