Yogashala_fothand

Ashtanga Yoga
Fortsättningskurs

Denna nivå är för dig som har gått en nybörjarkurs eller har liknande erfarenhet och som vill gå ett steg vidare i yogan.

Vid varje kurstillfälle går vi grundligt igenom andningen och bandhas - kroppslåsen. Under kursen jobbar vi vidare med positionerna i den sittande sekvensen, bakåtböjningar och avslutningssekvensen och går igenom Drishti (fokuseringspunkter) för varje position.

Du får också fortsätta att  lära dig ordningen på positionerna utantill och vi kommer att jobba mer med förståelsen av Vinyasa, som är andningen och positioner i ett synkroniserat flöde. Tillsammans reciterar vi inlednings- och avslutningsmantrat som tillhör ashtangayogans tradition och du får lära dig mer om yogans filosofi och historia. 

Vid slutet av kursen är tanken att du ska kunna ordningen på solhälsningarna och alla stående positioner. Vid varje kurstillfälle ges utrymme för frågor och funderingar från deltagarna.

 

 

Varje kurstillfälle är cirka en och en halv timme långt. På Hälsans Hus, Fjällgatan 23 B behöver du ha med din egen yogamatta på kursen. På gotlandsgatan 88 samt Ringvägen 9 D går det att hyra en yogamatta för 25 kr per gång (hela summan doneras till ett biståndsprojekt i Mysore, Indien) om du inte vill ha med en egne yogamatta.

Missade kurstillfällen på terminskurser
Du som valt att gå Ashtanga Yoga grund- och fortsättningskurser kommer få två tillgodobiljetter för en halv termins kurs eller fyra tillgodobiljetter för en hel termins kurs.

Om du missar några gånger på din kurs kan du ta igen på liknande kurs eller drop-in klass (i mån av plats). Om du går alla dina kursomgångar får du två eller fyra extragånger som du har tillgodo.

Korten gäller sex månader från kursstart.

 

 

 

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan