Yoga för män

Ashtanga Yoga
Grundkurs

På denna kurs introduceras du i ashtangayogans grunder. Det är för dig som är nybörjare eller har gått vår nybörjarintensiv.

Grundkursen är för dig som aldrig utövat Ashtanga Yoga tidigare eller har gått en nybörjarintensivhelg eller liknande. Vi går grundligt igenom yoga-andningen och solhälsning A+B vid varje kurstillfälle. Under kursens gång får du lära dig alla stående positioner och sittande positioner fram till Janu Sirsasana A. Mot slutet av kursen går vi igenom de första positionerna i avslutningssekvensen.

Vi tittar på hur ashtangayogans system av positioner fungerar tillammans med andningen. Du kommer i lugn takt att få börja lära dig ordningen på positionerna utantill så att du så småningom kan utveckla din egen, traditionella, Mysorestyle "self-practice". Läs mer om Mysorestyle här >>>. Tanken är att du ska kunna ordningen på solhälsningarna och de första stående positionerna när kursen avslutas. Kursen innehåller också yogafilosofi med fokus på yogans åtta grenar och lite om yogans bakgrund och historia.

Vid varje kurstillfälle ges utrymme till frågor och funderingar från deltagarna. Du får även Yogashala Stockholms egen yogamanual där du ser rörelerna i hela första serien med illustrationer av Stina Wirsén. 

 

På Hälsans Hus, Fjällgatan 23 B behöver du ha med din egen yogamatta på kursen. På gotlandsgatan 88 samt Ringvägen 9 D går det att hyra en yogamatta för 25 kr per gång (hela summan doneras till ett biståndsprojekt i Mysore, Indien) om du inte vill ha med en egne yogamatta.

Missade kurstillfällen på terminskurser
Du som valt att gå Ashtanga Yoga grund- och fortsättningskurser kommer få två tillgodobiljetter för en halv termins kurs eller fyra tillgodobiljetter för en hel termins kurs.Om du missar några gånger på din kurs kan du ta igen på liknande kurs eller drop-in klass (i mån av plats). Om du går alla dina kursomgångar får du två eller fyra extragånger som du har tillgodo. Korten gäller sex månader från kursstart.

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan