Jessica Stjärngrim

Jessica
Stjärngrim

”Yogan gör mig klarare i tanken”

Jessica Stjärngrim, 34 år (född 1982), assisterar på Yogashala sedan hösten 2015 och håller nu klasser på grundnivå.

Berätta om din bakgrund!

- Första gången jag tränade Ashtanga Yoga var en nybörjarkurs via studentidrottsföreningen 2004. Därefter gick jag på olika kurser och drop-in-klasser 1-2 gånger i veckan med långa pauser under lång tid. Yogan har långsamt fått mer och mer plats i livet och nu har jag en daglig Mysore-practise. I vintras åkte jag till Mysore för första gången och jag ser så mycket fram emot att åka tillbaka i framtiden. Jag arbetar till vardags som läkare inom medicin och mag- och tarmsjukdomar. 

Hur kom det sig att du ville assistera på Yogashala?

- Jag hade aldrig funderat på att undervisa i yoga men länge längtat efter att fördjupa mig mera. När Lisa frågade mig om jag ville assistera blev jag överraskad fast kände samtidigt att det ju precis det här jag vill göra. Jag känner mig hedrad över att få vara en del av den tradition som för Ashtanga Yoga vidare.

Har du någon drömkurs du vill hålla?

- Det har jag inte tänkt så mycket på, jag tycker att det är spännande att få möta alla som är nyfikna på Ashtanga Yoga. 

Vad har yogan för betydelse i ditt liv?

- För mig erbjuder yogan en plats där jag kan möta mig själv och den hjälper mig också att möta omvärlden. Jag märker att ju mer jag praktiserar desto lättare är det för mig att se vad jag behöver och att göra klokare val i livet. Jag blir klarare i tanken och dessutom starkare och smidigare i kroppen. Jag förundras mer och mer över hur mycket som ryms i Ashtanga Yoga, där finns alltid något att återkomma till eller utforska.

 

 

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan