Yogashala_Sofie2

Sofie
Puranen

Sofie undervisar i Ashtanga Yoga, ungdomsyoga och assisterar på mysoreklasser.

Vad betyder yoga för dig?
Utöver en fantastisk fysisk närvaroträning är yoga för mig en trygghet och en tillit. När jag yogar får jag möjlighet att landa i mig själv och fylla på med energi.  Det blir en vägledning till balans som går att nå oavsett var jag befinner mig, geografiskt eller i livet. 

Hur gick det till när du började yoga?
En god vän till mig lockade mig till en Ashtanga Yoga-kurs för ungdomar hösten 2004. Jag minns att jag tyckte att det var skönt att hitta en träningsform som inte var tävlings- och prestationsinriktad, där jag bara kunde få fokusera på mig själv. Sedan dess har jag regelbundet fortsatt med yoga och med tiden får yogautövningen en större plats och betydelse i mitt liv.

Vad har du för bakgrund? 
Under våren 2012 tog jag min studentexamen på Globala Gymnasiet och därefter arbetade jag deltid på Yogashala Stockholms kontor. Under sommaren 2012 besökte jag staden Mysore i Indien där jag fördjupade min yogautövning samt volontärarbetade på barnhemmet Odanadi. År 2013 åkte jag tillbaka till Indien under tre månader för att fördjupa mig i ashtanga yoga.

Yogashala Stockholm

Här kan du välja mellan att besöka vår anpassade mobilsida eller vår vanliga webbsida.

Till mobilsidan Till vanliga sidan